Bli familjehem i Jönköping
Tre skäl för att vara familjehem hos Prosperum
Trygghet och stabilitet
För barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hos sina biologiska föräldrar, erbjuder familjehem en stabil och trygg miljö. Detta är avgörande för deras fysiska, emotionella och psykologiska välbefinnande. Familjehemmet ger dem en känsla av tillhörighet och trygghet som är grundläggande för deras utveckling och välbefinnande.
Individuell omsorg och uppmärksamhet
I familjehemmet får barn och ungdomar möjlighet till individuell omsorg och uppmärksamhet från sina vårdnadshavare. Detta gör det möjligt för dem att utveckla nära och förtroendefulla relationer, samt få det stöd och den vägledning de behöver för att hantera svårigheter och utmaningar i livet.
Förberedelse för framtiden
Familjehemmet fungerar inte bara som en trygg plats för barnet eller ungdomen här och nu, utan det kan också ge dem de nödvändiga verktygen och färdigheterna för att klara sig i framtiden. stabil och kärleksfull miljö kan familjehemmet bidra till att barnet eller ungdomen utvecklar positiva beteenden, självförtroende och livskunskaper.
Familjehem i Jönköping
Stockholm Stockholm är Sveriges huvudstad samt landets kulturella, politiska, mediala och ekonomiska centrum. Staden ligger vid Östersjön på gränsen mellan landskapen Södermanland och Uppland. Staden är världens femte nordligaste huvudstad bland självständiga stater. Stockholm är både Sveriges och Nordens största tätort med ett invånarantal som 2015 uppmättes till 1 515 017 invånare. Stockholm började etableras 1187, enligt Visbyfranciskanernas bok till följd av att Svearikets dåvarande huvudort, Sigtuna, härjades av balter samma år. Traditionellt brukar Birger jarl (cirka 1210–1266) räknas som stadens grundare 1252, i enlighet med skyddsbrevet för Fogdö kloster och Erikskrönikan. Närliggande norrut fanns en liten by, Väsby, vid motsvarande dagens Hötorget. Ortens ur försvars- och handelssynpunkt strategiska placering vid sjön Mälarens utlopp i Östersjön, avgränsande landskapen Uppland och Södermanland, avgjorde Stockholms tillkomst och ökande betydelse. Bebyggelsen ökade under 1200-talet på Stadsholmen, Helgeandsholmen och Kidaskär, sedermera Gråbrödraholmen, i dag känd som Riddarholmen. Handel med och inflyttning av tyska handelsmän bidrog till utvecklingen och förbindelser med kyrkan och Hansaförbundet. Den växande köpstaden fick snart en egen kyrka, Sankt Nicolai kyrka, i dag känd som Storkyrkan, samt egen församling utbruten ur Solna församling cirka 1260. Slott, franciskan-, klarissakloster och dominkankonvent uppfördes, gynnade av bland annat Birger jarl och kung Magnus Ladulås (cirka 1240–1290), samt även stegvis stadsmurar. Alltsedan staden fick stadsprivilegier 1436 är Stockholm rikets största och viktigaste. Statusen som Sveriges förvaltningscentrum och officiell huvudstad befästes formellt genom 1634 års regeringsform, då kungahus, regering, riksdag och centralförvaltning samlades till staden. I den östligaste delen av Stockholm börjar det vidsträckta område med över 30 000 öar som kallas Stockholms skärgård, en av världens mest örika, sammanhängande skärgårdar. År 1998 utnämndes Stockholms kommun till Europas kulturhuvudstad. År 2010 var staden Europas miljöhuvudstad.
Önskar ni bli familjehem hos Prosperum
Skicka in en ansökan, så hör vi av oss!