BLI FAMILJEHEM ÅT PROSPERUM

Bli familjehem

Vi letar efter familjer som är intresserade av att engagera sig i behandlingsverksamhet i hemmet. Vi söker familjer med en härlig dos humor, livserfarenhet och ett stort hjärta. Ett ledigt rum för att ta emot ett placerat barn är naturligtvis en förutsättning.

Som familjehem är det viktigt att ha en vilja att växa som individ och vara öppen för personlig utveckling samt nyfiken på både sig själv och andra på ett reflekterande sätt. Att ha en humanistisk syn och förmågan att samarbeta effektivt med andra är också avgörande.

Om du och din familj delar dessa egenskaper och är intresserade av att bli en del av vårt familjeteam, kontakta oss gärna. Vi ser fram emot att samarbeta med familjer som vill skapa en positiv inverkan på barns och ungas liv.

Vad är processen för att bli familjehem hos Prosperum ?

Inled din resa som familjehem hos Prosperum genom att kontakt oss. Du kan göra detta antingen genom att ringa direkt eller genom att fylla i vårt intresseformulär här på hemsidan. Vi ser fram emot att höra från dig och svara på alla dina frågor om att bli en värdefull del av vårt familjeteam.

När vi fått kontakt träffas vi tillsammans med en av våra platschefer och då berättar vi mer om vår

verksamhet och hur allt fungerar och går till, samt vilka krav som ställs.

Under den första träffen får ni möjlighet att berätta om er själva och varför just ni vill bli familjehem.

Om vi är överens om att gå vidare efter det, påbörjas en familjehemsutredning. När utredningen är klar och ni fått den återgiven och godkänt den, träffar ni återigen platschef för ett anställningssamtal.

När överenskommelse gjorts om anställning börjar vi en matchningsprocess för att hitta just det barn eller ungdom som vi tillsammans tror kommer passa bäst in i er familj.

När en noggrann matchning genomförts, påbörjas det vi kallar mottagandefasen, och som bland annat innebär att barnet flyttar hem till er och att ett behandlingsteam upprättas kring barnet.

Efter att vi etablerat kontakt träffas vi tillsammans med en av våra platschefer för att presentera vår verksamhet och detaljer kring processen. Vi delar också med oss av kraven och förväntningarna.

Under denna inledande träff ges ni möjlighet att dela era egna berättelser och motiveringar till varför ni är intresserade av att bli familjehem. Om vi gemensamt beslutar att gå vidare inleds en familjehemsutredning. När utredningen är avslutad och ni har granskat och godkänt den, genomförs en ytterligare träff med platschef för ett anställningssamtal.

Efter att en överenskommelse om anställning har nåtts, inleds matchningsprocessen där vi strävar efter att hitta den bästa matchningen mellan er familj och det barn eller ungdom som kan integreras mest harmoniskt. När matchningen är klar, inleds mottagande fasen, där barnet flyttar hem till er och ett behandlingsteam etableras runt barnet.

Om ni är intresserade av att bli en del av vårt engagerade behandlingsteam, tveka inte att kontakta vår rekryteringssamordnare genom att fylla i vårt intresseformulär eller genom att ringa direkt. Vi ser fram emot att välkomna er till vårt team och skapa meningsfulla förändringar i barns och ungas liv.

Checklista för alla familjehem

För att bli familjehem hos oss på Prosperum så behöver vi först inhämta nödvändiga registerutdrag från Polisen, Socialtjänsten, Kronofogdemyndigheten, Försäkringskassan och Transportstyrelsen. Dessutom behöver ni tillhandahålla referenser från tidigare uppdragsgivare, arbetsgivare samt personer som känner er väl. En viktig del är också att fylla i det så kallade BRA FAM-formuläret, vilket är Socialstyrelsens bedömningsmall för familjehem, samt att alla godkända familjehem genomgår socialstyrelsens utbildning.

 

Sedan startar vi med ett hembesök hos er och följs upp av flera träffar och djupintervjuer med oss. I det avslutande skedet av utredningen vill vi även träffa och intervjua eventuella hemmaboende barn. Innan vi slutför utredningen kommer ni att få möjlighet att läsa igenom och godkänna den information som sammanfattats om er.

 

Hur är det att vara familjehem hos Prosperum

Att välkomna ett barn i sitt hem är en spännande och givande upplevelse, fylld av utmaningar och glädjeämnen, likt vilken annan familj som helst. Som familjehem blir en av er heltidsanställd, men det placerade barnet blir en naturlig del av hela familjens vardag. Behandlingen genomförs enligt en noggrant utformad vård- och genomförandeplan och sker i familjehemmens hem och vardag. Ni har direktkontakt med skolan och stöttar den unge i fritidsintressen och vardagssituationer.

 

Deltagande i handledningar, behandlingskonferenser och uppföljningsmöten, samt andra relevanta forum som rör den unge eller din roll som medarbetare i vår organisation, är en integrerad del av ert engagemang. Som en del av ett behandlingsteam, tillsammans med en behandlingssamordnare, psykolog, ansvarig platschef och psykiatriker, arbetar ni gemensamt för att säkerställa den bästa möjliga vården och stödet. Er behandlingssamordnare håller regelbunden kontakt med socialtjänst, skola och biologiskt nätverk för att säkerställa en heltäckande och samordnad behandling.

 

Vi erbjuder även beredskap dygnet runt och regelbunden fortbildning för all vår personal för att säkerställa hög kompetens och kvalitet i vår behandlingsverksamhet. Om ni är redo att ta det första steget mot att bli en familjehem, kontakta oss för att lära er mer om processen och hur ni kan göra en positiv skillnad i ett barns liv.

 

Dedikation för er

En vårdsituation präglad av medmänsklighet och ett personligt tillvägagångssätt.

Upptäck omsorgen och värmen i skräddarsydd medkänsla för din familjs specifika behov. Vårt dedikerade team strävar efter att erbjuda skräddarsydda lösningar som främjar läkning och tillväxt. Utforska våra personliga vårdalternativ för en meningsfull och anpassad upplevelse.