Placeringsförfrågan

Placeringsförfrågan

Att välja Familjehem Prosperum för boende och omsorg är att omfamna ett tryggt vardagsliv med starka och nära relationer, allt i en familjehem där vi har en  välkomnande hemmiljö. Upptäck den omsorgsfulla atmosfären och stabiliteten hos oss. Vår familje-centrerade approach skapar en känsla av trygghet och välbefinnande för varje individ. Utforska möjligheterna till ett harmoniskt liv i en stöttande miljö hos Familjehem Prosperum.

Placeringen av barn, ungdomar och föräldrar i heltidsanställda behandlingsfamiljer hos Familjehem Prosperum är designad för att dra nytta av den naturliga miljön och den spontana läkningsprocess som en välfungerande familj kan erbjuda. Vår behandlingsfamilj utgör en stabil bas och säkerställer kontinuitet och trygghet i vardagen. Vi på Prosperum prioriterar regelbunden kontakt, handledning och fortbildning för att säkerställa att behandlingsfamiljen har den nödvändiga kompetensen. För att främja ökade sociala kontakter och möjliggöra individuell aktivitet kan barnet eller den unge knyta an till en kontaktfamilj. Vi strävar efter att skapa den trygghet som behövs samtidigt som vi kräver en stöttande miljö där varje individ kan trivas och utvecklas. Utforska de möjligheter som Prosperum erbjuder för en trygg och kompetent behandlingsmiljö genom vårt engagemang för naturlig läkning och individuell utveckling.

kontinuiteten och tryggheten i vardagen medan  Tjust Behandlingsfamiljer garanterar behandlingsfamiljen kompetens och stöd i form av tät kontakt, handledning och fortbildning. Till barnet/den unge finns möjlighet att knyta en kontaktfamilj. Detta för att utöka de sociala kontakterna samt göra det möjligt för barn och behandlingsfamilj att göra saker var för sig.

Erfaret och professionellt behandlingsteam.

För professionell behandling, vägledning och stöd har vi ett dedikerat behandlingsteam bestående av erfarna psykologer, psykoterapeuter, psykiatriker, socialpedagoger, socionomer med flera. Alla medlemmar i teamet finns tillgängliga i familjehemmets närhet för att säkerställa en holistisk och nära vårdmiljö. Vi strävar efter att forma ett fungerande liv för barnet eller ungdomen, där nya möjligheter kan växa fram med hjälp av vår expertis. Teamet leds av en handledarutbildad psykolog och psykoterapeut för optimalt stöd.

 

Varje placering inleds med en noggrann psykolog bedömning och en social beteende-screening. Dessa bedömningar följs upp regelbundet i samband med vårrapporter, och en årlig ny bedömning genomförs för att säkerställa kontinuitet och anpassa vården efter individuella behov.

 

Vi främjar samarbete genom regelbunden kontakt mellan familjehemmen, där månatlig grupphandledning är en viktig del. För den unges bästa är det av stor vikt att nätverket och de biologiska föräldrarna håller en levande kontakt, och vi erbjuder om möjligt ett samspelsprogram enligt ICDP. Vårt arbete med nätverket fokuserar på att involvera dem i den unges vardag och behandling, anpassat efter vårt uppdrag och geografiska möjligheter.

Berikande fritidsaktiviteter är en integrerad del av behandlingen, familjehemmen uppmuntras att stödja barnet/ungdomen i att utveckla intressen som bygger upp självförtroende och ger glädje.

Vi lägger stor vikt vid barnets skolsituation/praktik och följer noga upp detta med stöd från våra psykologer och behandlings samordnare. Vi erbjuder även handledning till skolan för att säkerställa bästa möjliga stöd och förståelse för eleven.